Omschrijving: Meer Jazz Café Jamsession
Datum: 20-03-2022
Aanvang: 15:00 uur

MEER JAZZ CAFÉ in Event Center Fokker

met JAM SESSIONS o.l.v. Martijn Klaver

De toegang is gratis en u kunt vrij in- en uitlopen, ook op zondag 20 maart bij de jam sessions die van half vier tot zes worden gehouden in het Meer Jazz Café in Event Center Fokker in Hoofddorp.

Al in de beginjaren van de jazz, zo’n honderd jaar geleden, zochten musici elkaar op om samen muziek te maken – en vaak om elkaar muzikaal de loef af te steken.

En zo gaat het nog steeds. Zonder repetitie en dikwijls zonder elkaar te kennen komen muzikanten het podium op om spontaan muziek te maken. Niet voor niets zijn sessionmiddagen altijd leuk, boeiend en steeds goed bezocht. De om het kwartier, twintig minuten wisselende formaties zorgen voor veel variatie en dikwijls plezierige verrassingen.

Ook qua genre, want in de ene set kan mainstream worden gespeeld, en in de andere blues, oude stijl jazz of bop.

Sessionleider en slagwerker Martijn Klaver, pianist Nick van den Bos en bassist Frans Bouwmeester zijn natuurlijk een prima basistrio en individuele musici kunnen aanhaken.

Ongetwijfeld wordt het weer een heel plezierige muzikale middag. Er staat ook een zanginstallatie.

Zondag 20 maart 2022
Event Center Fokker
IJweg 1094 Hoofddorp
Deur open om 15.00 uur
Aanvang 15.30 tot 18.00 uur
Gratis toegang

Iedereen die wil kan komen spelen. Er is een professioneel begeleidingstrio, maar neem wel je eigen instrument even mee. Er staat een zanginstallatie.

De leiding van deze sessie is in handen van de Hoofddorpse drummer Martijn Klaver (1970). Een professionele muzikant en muziekdocent met een schat aan ervaring.

 

Dit Meer Jazz Café wordt gehouden op zondagmiddag 20 maart in het Even Center Fokker Hoofddorp, IJweg 1094, 2133 MH Hoofddorp.

Tijden: 15.30 tot 18.00 uur.

De toegang tot het optreden is gratis en de deuren gaan om 15.00 open.